Kun for erhvervsdrivende  
DitoBus

DitoBus nåede ISO 45001 på rekordtid med hjælp fra Würth kemiarkiv

ISO 45001 | Auto & Cargo

Kundecase: DitoBus

DitoBus arbejder meget effektivt. Når man beslutter sig for at blive arbejdsmiljøcertificeret, så sættes en koncentreret indsats i gang for ikke at trække tingene i langdrag. Med Würth Kemiarkiv kom certificeringen på plads på rekordtid.

Opgaven var stor og tiden knap, da det sjællandske busselskab DitoBus i efteråret besluttede sig for at blive arbejdsmiljøcertificeret. Certificeringen krævede en godkendelse af busselskabets kemi-set-up efter ISO 45001-standarden, hvilket i DitoBus’ tilfælde var en særdeles omfattende opgave.

”Vi har 4 værksteder og 11 udkørselsstationer og mellem 60 og 70 forskellige produkter på hver station. Typisk ville en opgave af denne art tage mellem tre og seks måneder – vi havde fem uger”, siger Martin Ploug Rasmussen, teknisk chef i DitoBus.

Hjælp at hente med Würth Kemiarkiv

Løsningen blev at gå i dialog med Würth og bruge Würths kemiarkiv til at få alle sikkerhedsdatablade, anvisninger af værnemidler og produktbeskrivelser på plads.

”Vi fik en Würth-konsulent tilknyttet, og han havde en bundet opgave med at få os i mål til aftalt tid. Derudover var der helt frie tøjler. Det skulle bare spille”, siger Martin Ploug Rasmussen.

Det kom det til.

Vi fik ryddet op og smidt ud, forenklet og forbedret. De steder, hvor der var et mere miljøvenligt eller arbejdsmiljøvenligt alternativ, fik vi det. Würth-konsulenten havde fået klart mandat til at indrette arbejdsstationerne, som de skulle, og efter bare tre uger stod det hele fuldstændig snorlige”, siger Martin Ploug Rasmussen:

Vi havde endda tid til at sende Würth-konsulenten rundt på hver arbejdsstation forud for certificeringen for at sikre, at vi nu også havde fået alle kroge og detaljer med”, siger Martin Ploug Rasmussen.

Det virkede – certificeringen kom i hus på rekordtid.

Vi har i den grad fået tilført en ekspertise, vi ikke havde selv. Jeg vil tro, at vi skulle have brugt et halvt år på at nå det samme, og så havde løsningen ikke været nær så gennemført. Vi har sparet oceaner af tid og fået en langt bedre løsning”, siger Martin Ploug Rasmussen.

Kort om Würth Kemiarkiv

Würth Kemiarkiv er en online-løsning, der er udviklet af Würth Danmark, som gør det nemt at løse de lovpligtige oparbejder, der følger med, når virksomhedens medarbejdere anvender kemiprodukter.

Med Würth Kemiarkiv får man bl.a.:

  • Mulighed for at udarbejde kemisk APV/risikovurdering og skriftlig instruktion
  • Adgang til sikkerhedsdatablade og teknisk information
  • En oversigt over virksomhedens produkter, der viser, hvilke værnemidler, medarbejderne skal anvende.

Würth Kemiarkiv kan anvendes frit til alle produkter, som indkøbes gennem Würth Danmark. Ønsker man også at anvende Würth Kemiarkiv til produkter fra andre leverandører, er dette muligt gennem en abonnementsløsning.

DitoBus

Det lykkedes DitoBus at blive arbejdsmiljøcertificeret på rekordtid med hjælp fra Würths sikkerhedsspecialist, som var med til at forenkle og forbedre sammensætningen af kemiprodukter. Samtidig bruges Würth Kemiarkiv til at holde styr på sikkerhedsdatablade mv. ”Vi har sparet oceaner af tid og fået en langt bedre løsning”, siger Martin Ploug Rasmussen, teknisk chef i DitoBus.

DitoBus

DitoBus har 4 værksteder og 11 udkørselsstationer og mellem 60 og 70 forskellige produkter på hver station. Det var derfor en stor opgave at få godkendt selskabets kemi-set-up efter ISO 45001-standarden i forbindelse med en arbejdsmiljøcertificering og DitoBus søgte ekspertise hos samarbejdspartneren Würth.