Kun for erhvervsdrivende  
Fuge ved loft

Til loftsfuger anvendes fugemasse af polymer eller akryl. Polymerfuger har den største fleksibilitet, herved minimeres risikoen for at fugen krakelerer.

Læs mere om forskellen mellem polymer og akryl her

Brug MS Plus til alle væg-loft-samlinger, også hvis du har en revne over 0,5 cm. Fugemassen er nem at arbejde med, den er fleksibel og slipper ikke. Den kan overmales.

MS Plus har en højere Shore A (hårdhed) end traditionelle polymerfuger, dvs. den er lidt fastere og nemmere at glitte, hvilket giver en pæn finish.

Læs mere om MS Plus her

Brug Malerakryl til de mindre væg-loft-samlinger, hvor revner er mindre end 0,5 cm. Malerakryl er nem at glitte og kan overmales. Den har ikke samme fleksibilitet som MS Plus, derved er risikoen for fugeslip større.

Læs mere om Malerakaryl her

Vinduesfuge

Vinduesfuger skal være højelastiske. Derfor skal du have fat i polymer- eller silikoneprodukter. Vælg polymer, når fugerne skal overmales.

Anvend en rund fugebagstop (art.nr. 0875 9 …) for at undgå fugeslip og sikre maksimal fleksibilitet af fugemassen.

Læs mere om anvendelse fugebagstop her

For lyd- og varmeisolering anbefaler vi at anvende Purlogic Flex skum (art.nr. 0892 142 8) under fugebagstoppen. Den er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og den har samme isoleringsevne som mineraluld.

Vedligeholdelse af vinduer: For korrekt valg af smøremiddel i overensstemmelse med vinduesproducentens anvisninger, se smøreguide

Find smøreguide til vinduer her

Brug MS Plus til vinduesfuger både inde og ude. Det er en blød og meget fleksibel fuge, som er nem at arbejde med, og som kan overmales. Fleksibiliteten gør, at den ikke slipper men giver efter, når vinduet åbnes og lukkes.

MS Plus har en længere åbningstid end traditionelle polymerfuger (hindedannelse på 30 minutter), hvilket sikrer større fleksibilitet i arbejdsgangen.

Læs mere om MS Plus her

Byggesilikone anvendes til vinduesfuger både inde og ude. Den er meget fleksibel og har stor bevægelighed, så den ikke revner, når vinduet åbnes og lukkes. Byggesilikonen holder farven godt (fx hvid eller mahogni) men kan ikke overmales.

Læs mere om Byggesilikone her

Montering af stænkplade

Ved montering af stænkplade er det en fordel og anvende en klæber med hurtig hæftning.

Stænkplader kan være materialer som fx glas, metal og marmor. De 2 viste produkter er kompatibel med overnævnte materialer.

Brug Strong Tack til at lime på glas, metal, marmor mm. Det er en hurtighærdende klæber med stor trækstyrke. Klæberen er blød i viskositeten og nem at arbejde med. Strong Tack er en stærk multiklæber.

Vær opmærksom på, at massen skal påføres i lodrette streger. Dette for at sikre en ensartet udhærdning.

Læs mere om Strong Tack her

Med High Tack har du ikke brug for fiksering, da klæbemassen klæber øjeblikkeligt. Brug den til at lime på metal, glas mm.

Vær opmærksom på, at massen skal påføres i lodrette streger. Dette for at sikre en ensartet udhærdning.

Læs mere om High Tack her

Samling af bordplader

Ved samling af bordplader er det bordpladens materiale og samlingens størrelse, som definerer det bedst egnede produkt.

Brug Smalfugemasse til tynde og usynlige samlinger. Den bruges til bordplader af beton, træ og laminat.

Smalfugen bliver glasklar og efter udhærdning er den slibebar.

Læs mere om Smalfugemasse her

Denne klæber anbefaler vi, når der er brede revner, som skal være usynlige. Konstruktionslimen er glasklar og gennemsigtig. Den kan bruges til bordplader af glas, kunststen, natursten og marmor.

Læs mere SMP glasklar klæber her

Fuge mellem bord og væg

Her kan du vælge mellem polymer eller en silikone. Polymeren kan overmales. Silikonen er rengøringsvenlig og kan ikke overmales.

Flex Tack (polymer) er en god stærk og fleksibel klæber og fuge, som kan overmales. Polymeren kan anvendes på de fleste overflader. Den danner en hård hinde, som ikke tiltrækker samme mængde snavs som en traditionel blødere fuge.

Læs mere om Flex Tack her

Byggesilikone holder farven godt og er rengøringsvenlig. Den kan ikke overmales men fås fx i hvid (RAL 9003), mahogni eller transparent.

Læs mere om Byggesilikone her

Opsætning af sokkel

Ved opsætning af sokkel kan du fiksere soklen med skum og derefter lime samlinger med trælim.

Præcisionsskum er en hurtighærdnende PU-skum. Tørretid 11 minutter og skærefast efter 14 minutter.

Husk at tilføje fugt for at opnå denne hurtige hærdetid.

Læs mere om Præcisionsskum her

Trælim, D3 taplim bruges til at lime hjørner og stykker af træ og spånplader mm. ved opsætning af sokkel og skabe i køkkenet.

Læs mere om Trælim, D3 her

Samling ved ovenlysvindue

Til samlingen ved ovenlysvindue anvendes fugemasse af polymer eller akryl. Polymerfuger har den største fleksibilitet, herved minimeres risikoen for at fugen krakelerer. De kan begge overmales.

Læs mere om forskellen mellem polymer og akryl her

Brug MS Plus til samlinger ved loftet, inklusiv samlinger ved ovenlysvinduer. Den kan også bruges til revner over 0,5 cm.

Fugemassen er nem at arbejde med, den er fleksibel og slipper ikke. Den kan overmales.

Læs mere om polymerfugemassen her

Brug Malerakryl hvis samlingen ved ovenlysvinduet er smal, dvs. der er ingen revner større end 0,5 cm.

Malerakryl er nem at glitte og kan overmales. Den har ikke samme fleksibilitet som MS Plus, derved er risikoen for fugeslip større.

Læs mere om akrylfugemassen her

Fuge ved dør

Fuger ved døre skal være højelastiske og give efter for stor bevægelighed. Derfor skal du have fat i polymer- eller silikoneprodukter.

Der skal anvendes en rund bagstop (art.nr. 0875 9 …) for at undgå 3-punktshæftning og sikre maksimal fleksibilitet af fugen.

Læs mere om anvendelse af fugebagstop her

For lyd- og varmeisolering anbefaler vi at anvende Purlogic Flex skum (art.nr. 0892 142 8) under fugebagstoppen. Den er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og den har samme isoleringsevne som mineraluld.

MS Plus er ideel til døre, fordi dens fleksibelt og bevægelighed gør, at fugen holder til dørens konstante bevægelse. Fugen er nem at arbejde med og kan overmales.

Læs mere om polymerfugemassen MS Plus her

Byggesilikone er fleksibel og bevægelig og holder derfor til dørens gentagne bevægelser. Brug byggesilikone når fugen ikke skal males men fx være hvid (RAL 9003), sort (RAL 9005) eller mahogni. Fugen er nem at rengøre.

Læs mere Byggesilikone her

Forsegling ved kodeplade

Ved forsegling af kogeplade er de to vigtigste egenskaber, at produktet er varmebestandigt, samt at sikre vedhæftning på glas, metal, marmor, laminat, træ mm

Brug Højtemperatur-silikone til limning og forsegling af kogepladen i køkkenbordet. Tætningsmassen tåler op til +285 ⁰C.

Læs mere om Højtemperatur-silikone her

Super RTV silikone er en klæbe- og tætningsmasse af høj kvalitet. Den er temperaturbestandig op til +260 ⁰C. Den fås i sort.

Læs mere om Super RTV silikone her

Forsegling ved vask

Køkkenvasken er typisk af stål, porcelæn, eller integreret i bordpladen. Vælg forsegler ud fra, hvilket materiale vasken er lavet af.

Se hvilke overflader produkterne også kan anvendes på

Til limning af stålvask bruges SMP glasklar klæber. Med den får du en glasklar, usynlig limning og en fremragende vedhæftning på stort set alle underlag, selv hvis de er let fugtige. Den er ikke korroderende på metaller.

Læs mere SMP glasklar klæber her

Strong Tack anvendes til porcelæn-, sten-, marmor- og messingvaske. Vasken skal fikseres under udhærdningen. Klæberen kan anvendes til over- og underlimning.

Læs mere her

Limning af fer og not trægulv

Til limning af fer og not anvendes trælim. Vær opmærksom på eventuelle anbefalinger fra gulvproducent.

Vil du have en vandfast trælim, vælg da Trælim D3/D4 snedkerlim med tilhørende hærder (art.nr. 0892 100 089).

Læs mere om snedkerlimen her

Brug Trælim D3 taplim til sammenlimning og reparation af trægulve. Det er en meget tyktflydende lim, som kan tåle fugt.

Læs mere om taplimen her

EC1

Produkter markeret med dette logo, er EMICODE certificerede i klassen EC1 plus og dermed testet til at have en meget lille afdampning til indeklimaet

Svanemærket

Produkter, der er markeret med et lille grønt hus, er optaget i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes i Svanemærket byggeri.

Opgaver i et andet rum? Find de rette produkter her