Kun for erhvervsdrivende  
Revne i væg

Ved dybere revner anbefaler vi Reparationscement (art.nr. 0890 350). Ved mindre revner anbefaler vi de to produkter vist her (Betonfix eller Strong Tack).

Betonfix er en lynreparationsmørtel, som er nem og hurtig at arbejde med. Den klæber til beton uden primer og er overfladetør allerede efter 5 minutter. Den er ru i overfladen og ligner beton. Den kan pudses i våd tilstand.

Ved dybe revner bruges fugebagstop (art.nr. 0875 9 …). Betonfix kan overmales.

Læs mere om Betonfix her

Brug Strong Tack, hvis du vil have en mere glat overflade end ru beton. Strong Tack glattes, hvor Betonfix pudses.

Strong Tack er en fleksibel fuge og lim, som tætner revnen i væggen. Ved dybe revner bruges fugebagstop (art.nr. 0875 9 …). Den kan overmales.

Læs mere om Strong Tack her

Fuge ved rør

Til tætning om rør er det vigtigt at følge producentens anvisninger, især omkring max temperatur.

Brug Strong Tack ved vand- og varmerør, bl.a. fordi den tåler høj varme. Den tåler op til +100 °C, kortvarigt op til 200°C.

Strong Tack hæfter godt på metal og kan også bruges på malede rør. Fugen kan slibes og overmales.

Læs mere om Strong Tack her

Er rørene meget varme, er Højtemperatur-silikone den ideelle fuge. Den kan tåle op til +285 °C.

Den kan ikke overmales.

Læs mere om Højtemperatur-silikone her

Maling af rør

Fjern skidt og løstsiddende rust, før maling.

Obs, varenummeret på spraymalingen henviser til en hvid RAL 9010. For øvrige farver, se varenummer 0893 39 …

Brug Spraymaling Quattro til maling af rør. Så får du grunder, farve og lak i én arbejdsgang.

Malingen fås i mange RAL-farver, se vores ralfarvekort (art.nr. 0705 800 010). Produktet er silkemat, ca. glans 30.

Læs mere om spraymaling Quattro her

Hvis rørene er meget rustne skal du bruge Rust-Stop Quattro som grunder, før der males med Spraymaling Quattro.

Læs mere om rust-stop Quattro her

Fuge ved afløb

Ved et afløb er det vigtigt med en forsegling, som kan modstå fugt og mug og modvirke mugdannelse

Brug Vådrumssilikone ved afløbet i gulvet, fordi den er vandtæt, fleksibel og indeholder mug- og skimmeldræbende stoffer (fungicid)

Vådrumssilikonen fås i mange farver og kan ikke overmales.

Læs mere om Vådrumssilikone her

Om det er lim eller fuge der er behov for ved afløbet, så løser Flex Tack begge dele. Den er bestandig over for fugt og modvirker mugdannelse.

Flex Tack kan også bruges ved udvendige afløb.

Læs mere om Flex Tack

Revne i gulv

Smårevner i gulv og lignende kan udbedres med Reparationscement.

Reparationscement anvendes til reparationer af betongulv. Det er en hurtighærdende cement, som hærder på blot 3 minutter. Den kan pudses og males efter blot 1 time.

Læs mere om Reparationscement her

Obs, hvis du har revner i både gulv og væg kan du bruge denne Reparationscement (art.nr. 0890 350) begge steder.

Fuge ved loft

Til loftsfuger anvendes fugemasse af polymer eller akryl. Polymerfuger har den største fleksibilitet, herved minimeres risikoen for at fugen krakelerer.

Læs mere om forskellen mellem polymer og akryl her

Brug MS Plus til alle væg-loft-samlinger, også hvis du har en revne over 0,5 cm. Fugemassen er nem at arbejde med, den er fleksibel og slipper ikke. Den kan overmales.

MS Plus har en højere Shore A end traditionelle polymerfuger, dvs. den er lidt fastere og nemmere at glitte, hvilket giver en pæn finish.

Læs mere om MS Plus her

Brug Malerakryl til de mindre væg-loft-samlinger, hvor revner er mindre end 0,5 cm. Malerakryl er nem at glitte og kan overmales.

Den har ikke samme fleksibilitet som MS Plus, derved er risikoen for fugeslip større.

Læs mere om Malerakryl her

Fuge ved vindue

Vinduesfuger skal være højelastiske. Derfor skal du have fat i polymer- eller silikoneprodukter. Vælg polymer, når fugerne skal overmales. Anvend en rund fugebagstop (art.nr. 0875 9 …) for at undgå fugeslip og sikre maksimal fleksibilitet af fugemassen

Læs mere om anvendelse af fugebagstop her

For lyd- og varmeisolering anbefaler vi at anvende Purlogic Flex skum (art.nr. 0892 142 8) under fugebagstoppen. Den er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og den har samme isoleringsevne som mineraluld.

Vedligeholdelse af vinduer: For korrekt valg af smøremiddel i overensstemmelse med vinduesproducentens anvisninger, se smøreguide

Find smøreguide til vinduer her

Brug MS Plus til vinduesfuger både inde og ude. Det er en blød og meget fleksibel fuge, som er nem at arbejde med, og som kan overmales.

Fleksibiliteten gør, at den ikke slipper men giver efter, når vinduet åbnes og lukkes.

MS Plus har en længere åbningstid end traditionelle polymerfuger (hindedannelse på 30 minutter), hvilket sikrer større fleksibilitet i arbejdsgangen.

Læs mere om polymerfugemassen her

Byggesilikone anvendes til vinduesfuger både inde og ude. Den er meget fleksibel og har stor bevægelighed, så den ikke revner, når vinduet åbnes og lukkes.

Byggesilikonen holder farven godt (fx hvid eller mahogni) men kan ikke overmales.

Læs mere om Byggesilikone her

Oplimning

Produkterne der anbefales her, kan bruges til opsætning af isoleringsplader både ude og inde.

Med Purlogic Skumlim får du en monteringsskumlim til hurtig opsætning af isolering, flamingo og gips mm. Den angriber ikke flamingo og lign. Den klæber til alle standardkonstruktionsoverflader som beton, puds, mursten, stål, mv.

Skumlimen er nem at bruge og sikrer en hurtig arbejdsgang, idet den limer på ca. 8 minutter. Husk at tilføje fugt.

Læs mere om skumlimen her

Strong Tack er en permanent elastisk SMP-baseret klæber og tætningsmasse. Den er hurtighærdende og ikke korroderende på metal.

I forhold til andre klæbemasser er den forholdsvis lind. Derfor fordeler klæberen sig godt på overfladen, når isolerings- og gipspladerne trykkes på plads.

Læs mere om klæberen og tætningsmassen her

Fuge ved dørkarm

Fugen ved dørkarmen skal være elastisk og give efter ved dørens bevægelse.

Der skal anvendes en rund bagstop (art.nr. 0875 9 …) for at undgå 3-punktshæftning og sikre maksimal fleksibilitet af fugen.

Læs mere om anvendelse af fugebagstop her

For lyd- og varmeisolering anbefaler vi at anvende Purlogic Flex skum (art.nr. 0892 142 8) under fugebagstoppen. Den er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og den har samme isoleringsevne som mineraluld.

MS Plus er ideel til døre, fordi dens fleksibelt og bevægelighed gør, at fugen holder til dørens konstante brug.

Fugen er nem at arbejde med og kan overmales.

Læs mere om MS Plus her

Brug Malerakryl til fugen ved dørkarmen, hvis revnen ikke er større end 0,5 cm. Malerakryl er nem at glitte og kan overmales. Den har ikke samme fleksibilitet som MS Plus, derved er risikoen for fugeslip større.

Læs mere om Malerakryl her

Maling af gulv

Til maling af gulve af beton, eternit, træ, grundet metal og lign. anvendes epoxymaling, som er slidstærk i værksteder mv.

Det er vigtigt at læse brusanvisning godt inden blanding og påføring af epoxy gulvmaling. Det er forudsætning for et godt resultat at sikre en grundig rengøring samt at påføring af maling foregår på en ren og støvfri overflade.

2-komponent epoxymaling er en modstandsdygtig maling, som fås i lys grå og mørk grå. Den er bestandig over for de fleste kemikalier og opløsningsmider. Malingen er blank og danner en slidstærk film. Den er lugtsvag og fortyndbar med vand. Den skal blandes med hærder, som er fasgjort til malerspanden.

Obs, gulvmalingen er følsom over for grundfugt. Den kan tåle vand ovenpå men ikke nedefra.

Læs mere om gulvmalingen her

Obs, sammenlignet med andre typer er denne epoxymaling utrolig let at arbejde med, fordi genbehandlingstiden er langt mere fleksibel. Du kan male ovenpå allerede efter 6-8 timer og har op til 7 dage til at afslutte genbehandlingen.

Malingens rækkevidde er 8 m2 pr kg (pr lag).

EC1

Produkter markeret med dette logo, er EMICODE certificerede i klassen EC1 plus og dermed testet til at have en meget lille afdampning til indeklimaet

Svanemærket

Produkter, der er markeret med et lille grønt hus, er optaget i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes i Svanemærket byggeri.

Opgaver i et andet rum? Find de rette produkter her