Kun for erhvervsdrivende  
Fuge mellem vindue

Vinduesfuger skal være højelastiske. Derfor skal du have fat i polymer- eller silikoneprodukter. Vælg polymer, når fugerne skal overmales.

Anvend en rund fugebagstop (art.nr. 0875 9 …) for at undgå fugeslip og sikre maksimal fleksibilitet af fugemassen.

Læs mere om anvendelse af fugebagstop her.

For lyd- og varmeisolering anbefaler vi at anvende Purlogic Flex skum (art.nr. 0892 142 8) under fugebagstoppen. Den er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og den har samme isoleringsevne som mineraluld.

Vedligeholdelse af vinduer: For korrekt valg af smøremiddel i overensstemmelse med vinduesproducentens anvisninger, se smøreguide.

Find smøreguide til vinduer her.

Anbefalede produkter

Brug MS Plus til vinduesfuger både inde og ude. Det er en blød og meget fleksibel fuge, som er nem at arbejde med, og som kan overmales. Fleksibiliteten gør, at den ikke slipper men giver efter, når vinduet åbnes og lukkes.

MS Plus har en længere åbningstid end traditionelle polymerfuger (hindedannelse på 30 minutter), hvilket sikrer større fleksibilitet i arbejdsgangen.

Produktet er optaget i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes i Svanemærket byggeri.

MS Plus er EMICODE-certificeret i klassen EC1 plus og dermed testet til at have en meget lille afdampning til indeklimaet.

DGNB indikator 13, kvalitetstrin 4.

Byggesilikone anvendes til vinduesfuger både inde og ude. Den er meget fleksibel og har stor bevægelighed, så den ikke revner, når vinduet åbnes og lukkes. Byggesilikonen holder farven godt (fx hvid eller mahogni) men kan ikke overmales.

Produktet er optaget i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes i Svanemærket byggeri.

Byggesilikone er EMICODE-certificeret i klassen EC1 plus og dermed testet til at have en meget lille afdampning til indeklimaet.

DGNB indikator 13, kvalitetstrin 4.

Find de rette produkter til den rette opgave