Kun for erhvervsdrivende  
Fuge ved loft

Til loftsfuger anvendes fugemasse af polymer eller akryl. Polymerfuger har den største fleksibilitet, herved minimeres risikoen for at fugen krakelerer.

Læs mere om forskellen mellem polymer og akryl her

Brug MS Plus til alle væg-loft-samlinger, også hvis du har en revne over 0,5 cm. Fugemassen er nem at arbejde med, den er fleksibel og slipper ikke. Den kan overmales.

MS Plus har en højere Shore A (hårdhed) end traditionelle polymerfuger, dvs. den er lidt fastere og nemmere at glitte, hvilket giver en pæn finish.

Læs mere om MS Plus her

Brug Malerakryl til de mindre væg-loft-samlinger, hvor revner er mindre end 0,5 cm. Malerakryl er nem at glitte og kan overmales. Den har ikke samme fleksibilitet som MS Plus, derved er risikoen for fugeslip større.

Læs mere om Malerakaryl her

Vinduesfuge

Vinduesfuger skal være højelastiske. Derfor skal du have fat i polymer- eller silikoneprodukter. Vælg polymer, når fugerne skal overmales.

Anvend en rund fugebagstop (art.nr. 0875 9 …) for at undgå fugeslip og sikre maksimal fleksibilitet af fugemassen.

Læs mere om anvendelse af fugebagstop her

For lyd- og varmeisolering anbefaler vi at anvende Purlogic Flex skum (art.nr. 0892 142 8) under fugebagstoppen. Den er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og den har samme isoleringsevne som mineraluld.

Vedligeholdelse af vinduer: For korrekt valg af smøremiddel i overensstemmelse med vinduesproducentens anvisninger, se smøreguide

Find smøreguide til vinduer her

Brug MS Plus til vinduesfuger både inde og ude. Det er en blød og meget fleksibel fuge, som er nem at arbejde med, og som kan overmales. Fleksibiliteten gør, at den ikke slipper men giver efter, når vinduet åbnes og lukkes.

MS Plus har en længere åbningstid end traditionelle polymerfuger (hindedannelse på 30 minutter), hvilket sikrer større fleksibilitet i arbejdsgangen.

Læs mere om MS Plus her

Byggesilikone anvendes til vinduesfuger både inde og ude. Den er meget fleksibel og har stor bevægelighed, så den ikke revner, når vinduet åbnes og lukkes. Byggesilikonen holder farven godt (fx hvid eller mahogni) men kan ikke overmales.

Læs mere om Byggesilikone her

Maling af radiator

evt. løstsiddende rust før sprøjtning. Rengør med IPA Cleaner (art. nr. 0893 223 500) for snavs og lign.

Læs mere om IPA Cleaner her

Brug Spraymaling Quattro til maling af radiatorer. Her får du grunder, farve og lak i én arbejdsgang.

Malingen fås i mange RAL-farver (se art.nr. 0705 800 010). Produktet er silkemat ca. glans 30.

Læs mere om spraymaling Quattro her

Se vores RAL-farvekort her (art.nr. 0705 8000 10).

Find RAL-farvekortet her

Fodliste

Montering af fodpanel kan ske ved klæbning i stedet for traditionel mekanisk fastgørelse. Herved undgås synlige huller og ekstra malerarbejde.

Med High Tack monteres fodlister hurtigt uden brug af søm. Limen hæfter øjeblikkeligt og er derfor velegnet til limning på lodrette flader.

High Tack kan bruges til materialer såsom træ, mdf og pvc.

Læs mere om High Tack

Med Sætlim får du en hurtig limning at fodlister uden brug af søm. Limen er hurtighærdende.

Sætlim kræver mindst én sugende overflade og er derfor ikke egnet til lister af plast.

Læs mere om Sætlim her

Limning af fer og not trægulv

Til limning af fer og not anvendes trælim. Vær opmærksom på eventuelle anbefalinger fra gulvproducent.

Vil du have en vandfast trælim, vælg da Trælim D3/D4 snedkerlim med tilhørende hærder (art.nr. 0892 100 089).

Læs mere om snedkerlimen her

Brug Trælim D3 taplim til sammenlimning og reparation af trægulve. Det er en meget tyktflydende lim, som kan tåle fugt.

Læs mere om taplimen her

Fuge ved dørkarm

Fugen ved dørkarmen skal være højelastiske og give efter for stor bevægelighed. Derfor skal du have fat i polymer- eller silikoneprodukter.

Der skal anvendes en rund bagstop (art.nr. 0875 9 …) for at undgå 3-punktshæftning og sikre maksimal fleksibilitet af fugen.

Læs mere om anvendelse af fugebagstop her

For lyd- og varmeisolering anbefaler vi at anvende Purlogic Flex skum (art.nr. 0892 142 8) under fugebagstoppen. Den er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og den har samme isoleringsevne som mineraluld.

MS Plus er ideel til døre, fordi dens fleksibelt og bevægelighed gør, at fugen holder til dørens konstante bevægelse.

Fugen er nem at arbejde med og kan overmales.

Læs mere om polymerfugemassen MS Plus her

Byggesilikone er fleksibel og bevægelig og holder derfor til dørens gentagne bevægelser.

Brug byggesilikone når fugen ikke skal males men fx være hvid (RAL 9003), sort (RAL 9005) eller mahogni. Fugen er nem at rengøre.

Læs mere om Byggesilikone her

Samling ved skorstensrør

Valget mellem de to produkter afhænger primært af, om skorstensrøret er isoleret eller ej. Hvis røret ikke er isoleret anbefales Super RTV silikone.

Til tætning ved et varmt skorstensrør er Super RTV silikone en velegnet klæbe- og tætningsmasse af høj kvalitet. Den er temperaturbestandig op til +260 ⁰C.

Den fås i sort.

Læs mere om Super RTV silikone her

Brug Strong Tack, hvis du vil have en fuge, som kan overmales eller som fås i sort, hvid eller grå. Den har en høj temperaturresistens på 100 ⁰C og anvendes til tætning ved isolerede skorstensrør.

Det er en permanent elastisk SMP-baseret klæber og tætningsmasse. Den er ikke korroderende på metal og hurtighærdende (8-12 minutter).

Læs mere om Strong Tack her

Fuge ved dør

Til fugning mellem dør og væg, her opnås stor fleksibilitet, så fugen ikke slipper ved åbning og lukning af døren.

Vedligeholdelse af vinduer: For korrekt valg af smøremiddel i overensstemmelse med vinduesproducentens anvisninger, se smøreguide

Find smøreguide til vinduer her

MS Plus er ideel til døre, fordi dens fleksibelt og bevægelighed gør, at fugen holder til dørens konstante bevægelse. Fugen er nem at arbejde med og kan overmales.

Læs mere om polymerfugemassen MS Plus her

Byggesilikone er fleksibel og bevægelig og holder derfor til dørens gentagne bevægelser. Brug byggesilikone når fugen ikke skal males men fx være hvid (RAL 9003), sort (RAL 9005) eller mahogni. Fugen er nem at rengøre.

Læs mere Byggesilikone her

EC1

Produkter markeret med dette logo, er EMICODE certificerede i klassen EC1 plus og dermed testet til at have en meget lille afdampning til indeklimaet

Svanemærket

Produkter, der er markeret med et lille grønt hus, er optaget i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes i Svanemærket byggeri.

Opgaver i et andet rum? Find de rette produkter her