Kun for erhvervsdrivende  
NY BILINDRETNING GIVER MINDRE BRÆNDSTOFFORBRUG
NY BILINDRETNING GIVER MINDRE BRÆNDSTOFFORBRUG

Entreprenør- og tømrervirksomheden Raunstrup plejede selv at bygge deres bilindretning af krydsfiner. Men da de skulle have leveret 29 nye varebiler, valgte de ORSY® bilindretning fra Würth Danmark A/S. En rapport viser, at den færdigmonterede bilindretnings lavere vægt giver et mindre brændstofforbrug, hvilket reducerer virksomhedens CO2-udledning. Samtidig har Raunstrup færre udgifter til brændstof og sparede ressourcer på ikke at montere bilindretningen selv. Würth stod for hele processen fra de indledende tegninger til montering.

”Bæredygtighed behøver ikke være dyrere”

Tidligere brugte Raunstrup 1 dag på at bygge bilindretningen selv, men overvejede i noget tid at få en færdig løsning i stedet.

”Hovedet på sømmet var, da vi fik udarbejdet en klimarapport. Den viste – ikke overraskende – at 93% af vores CO2-udledning kom fra vores cirka 250 biler, hvoraf hovedparten har bilindretning i krydsfiner,” fortæller Søren Kristensen, administrerende direktør i Raunstrup.

”Rådgivningsvirksomheden Nordic Green Solutions har lavet beregninger på, hvor meget CO2 vi kan spare, hvis vi ændrer hele vognparken med indretning fra Würth, der har en lavere vægt end bilerne med krydsfiner. Hvis deres tal holder vand, så sparer vi ca. en halv million i brændstof om året med de nuværende brændstofpriser, når hele bilflåden har fået ny indretning. Men mere vigtig så reducerer vi vores CO2 udledning med forventeligt 90 ton CO2 om året,” siger administrerende direktør Søren Kristensen og konkluderer: ”Det er et godt eksempel på, at det at tænke bæredygtigt ikke nødvendigvis behøver at være dyrere. Udover ovenstående har vi også sparet de mandetimer, vi plejede at bruge på at lave indretningen selv.”

Problemfri proces fra indledende tegninger til montering

Administrerende direktør i Raunstrup Søren Kristensen foran én af de nyindrettede varebiler. © Pernille Greve

Problemfri proces fra indledende tegninger til montering

”Vi valgte Würth, fordi de i forvejen er én af vores leverandører, og vi foretrækker at have få leverandører. Vi ved, at når det kommer fra Würth, så er det altid god kvalitet, og fordi vi har samarbejdet med Würth i mange år, så kender vi hinanden. Det er også vigtigt for os, at leveringen fungerer – især i disse tider med leveringsvanskeligheder. Her fandt vi en god løsning med Würth i forhold til leveringen af bilindretningen,” siger Søren Kristensen.

Da der skulle findes en løsning på bilindretningen, fik Raunstrup besøg af bilindretningsspecialist Niels Bruun Larsen fra Würth, der lavede 3D-tegninger af indretningen.

”Det visuelle betyder, at vi som kunde ved, hvad vi får. Det er medarbejdernes kontor, og derfor skal det bare fungere. Det skal være tidsbesparende at finde det værktøj, der skal bruges, og det må ikke rode i bilerne. Derudover er det vigtigt med bilindretning, der giver høj sikkerhed,” fortæller Søren Kristensen.

Varebilerne med selvbygget bilindretning er forskelligt indrettet af de enkelte medarbejdere, mens de nye biler er ens indrettet. ”Det har ikke givet problemer i dagligdagen. Som en ekstra bonus kan de nu bytte biler og alligevel finde rundt, fordi de altid ved, hvor de skal finde det, som de skal bruge,” afslutter administrerende direktør Søren Kristensen.

ORSY® bilindretning fra Würth er en skræddersyet løsning med produkter i den velkendte høje Würth kvalitet, hvor holdbarhed og sikkerhed sættes først. Foruden bilindretning findes der også ORSY® løsninger til lageret, værkstedet og byggepladsen. ORSY® er en effektiv bestillings- og opbevaringsløsning i ét samlet system, hvor orden og system sparer tid og ressourcer.

Vil du høre mere om bilindretning?

Udfyld formularen og bliv ringet op