Kun for erhvervsdrivende  
SE Big Blue

Lovpligtigt eftersyn blev sat i system

Sikkerhed | El

Kundecase: SE Big Blue

Med 5 afdelinger og 50 medarbejdere, der alle bruger faldsikring, er det altafgørende for SE Big Blue, at sikkerheden er sat i system. Det årlige lovpligtige eftersyn af faldsikringen var tidligere en tidsrøver for Flemming Mathiesen, men i samarbejde med Würth er sikkerheden blevet sat i system, og det kan mærkes på effektiviteten.

SE Big Blue laver energistyring og optimering for virksomheder og kommuner i både ind- og udland. Det handler om at optimere og effektivisere processerne og på den måde skabe besparelser i energiregnskabet. SE Big Blue er en del af SE og har 5 afdelinger. Flemming Mathiesen er ansvarlig for indkøb og lageret i SE Big Blue, herunder den faldsikring som medarbejderne anvender. Alle medarbejdere har hver sin sele, og det er Flemming, der sørger for, at det lovpligtige eftersyn bliver overholdt. Ifølge loven har arbejdsgiveren selv ansvar for at efterse faldsikringsudstyr hver gang, det tages i brug. Det årlige lovpligtige eftersyn udføres i Würth butikken i Esbjerg, der lige som Würths øvrige 21 butikker er uddannet til at udføre eftersynet.

Optimering med tidsbesparende løsning

Inden SE Big Blue begyndte at anvende Würths sikkerhedskoncept, Safety at Work, var der ikke system i måden, faldsikringen blev efterset på, og Flemming skulle bruge tid på at holde styr på alle afdelinger. Nu har han i samarbejde med Würth sælgeren fået en god proces i gang.

– Vi prøver hele tiden på at forbedre os og finde steder, hvor vi kan optimere processerne. Med Safety at Work præsenterede Würth os for et koncept, hvor vi kunne optimere processen i forhold til lovpligtige eftersyn. Det skaber værdi for os på flere planer. Helt konkret er vi sikre på, at vores faldsikringsudstyr virker, og på et mere overordnet plan sparer vi tid og er sikre på, at vi lever op til arbejdsmiljøloven, forklarer Flemming og uddyber:

– Samarbejdet med Würth har gjort en stor forskel for os. Jeg skal ikke bruge tid på at samle ind og få sendt det hele af sted løbende. Nu gør vi det én gang om året. Jeg har fået overblik og kan nemt se på mærkningen, hvornår udstyr sidst er blevet tjekket, forklarer Flemming Mathiesen.

Gode processer giver arbejdsro

Både Flemming og medarbejderne i SE Big Blue er begejstrede for, at der er styr på processerne.

– Det giver ro at vide, at vi har styr på sikkerheden. Både i forhold til arbejdsmiljøloven, vores medarbejdere og vores kunder. Vi leverer resultater og løsninger, der skaber værdi for vores kunder, og de skal selvfølgelig kunne være sikre på, at vi også har styr på vores processer. Når vores interne processer fungerer optimalt, er det medvirkende til, at vi også kan levere optimale løsninger til kunderne, slutter Flemming Mathiesen.

Mød sikkerhedsspecialisten