Kun for erhvervsdrivende  

Hvad betyder IP-klassifikationen?

Hvad betyder IP-klassifikationen?

Hvad er en IP-klassifikation? Og hvad betyder talangivelserne såsom IP 65?

IP er en forkortelse for Ingress Protection og er en international standard, som vi også bruger i Danmark. Den fortæller, hvor godt for eksempel stikket er beskyttet mod fremmedlegemer (støv) og vand. Med andre ord kan du ved hjælp af IP-klassen vurdere, hvilken anvendelse stik m.m. er egnet til.

Det betyder tallene

Det første tal angiver beskyttelsen mod fremmedlegemer, mens det andet tal angiver beskyttelsen mod vand. Nedenfor kan du se et overblik over, hvad de forskellige tal dækker over. Hvis der eksempelvis står IP 65 betyder det, at produktet er støvtæt og er beskyttet mod kraftige vandstråler.

IP-tabel

 

Her bruges IP-klassifikationen

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.