Kun for erhvervsdrivende  

Få et effektivt vareflow i den producerende industri

Få et effektivt vareflow i den producerende industri

I den producerende industri er du afhængig af et effektivt vareflow, så du eksempelvis undgår dyre arbejdsstop, fordi du mangler en møtrik.

Hvordan kan et effektivt vareflow spare dig tid og penge? Få svaret her.

Derfor er et effektivt vareflow vigtigt

Et velfungerende vareflow er med til at sikre, at du altid har det, du skal bruge. Boltene, skiverne og alle de andre små komponenter, der bruges i produktionen, har sjældent stor værdi. Men de er dyre at mangle, for ofte kan de ikke bare erstattes af "en der ligner". Produktionen går i stå, medarbejderne står stille, og leverancerne til dine kunder bliver forsinket.

Faktisk er indkøbsprisen kun en lille del af de samlede omkostninger. Vores erfaring viser, at de omkostninger, mange virksomheder har til at håndtere småartikler, er langt større end indkøbsprisen. Du sparer altså tid og penge, når du har det, du skal bruge, når og hvor du skal bruge det.

Møtrik

Med et effektivt vareflow skal du bruge færre udgifter og mindre tid på:

  • Valg af leverandører, forhandling af aftaler og opfølgende kontrol
  • Bestilling, udpakning og opsætning af varer

Det betyder, at du og din virksomhed får:

  • Levering af varer på det rigtige tidspunkt, så produktionsstop undgås, fordi der mangler en møtrik
  • De rigtige varer på hylderne i den rette mængde, så unødig lagerbinding undgås
  • Behov for færre besøg af leverandører og bedre udnyttelse af arbejdstiden

Kort sagt: Færre samlede omkostninger.

5 tips til at få et tids- og omkostningsbesparende vareflow

Men hvordan får du så et effektivt vareflow? Vi har samlet 5 tips til dig.

1. Vælg en skræddersyet løsning

For at du kan få det optimale ud af din opbevaringsløsning, er det vigtigt, at den er skræddersyet. Det vil sige, at de leverede produkter skal afspejle lige præcis din og din virksomheds behov – også når behovene ændrer sig.

2. Undgå (dyre) stillestående varer

Det er ikke kun dyrt at mangle en møtrik. Det er også dyrt at have den forkerte møtrik på hylderne. Derfor bør du undgå at opbevare forbrugsvarer, som du ikke har brug for.

3. Opbevaring med godt overblik

Når alt er sat i system og har faste pladser, kan du hurtigt og nemt finde det, du skal bruge. Kig derfor efter en løsning, hvor opbevaringen af småartikler er sat i system.

4. Lad andre stå for håndteringen

En mulighed er at lade jeres leverandør stå for varebestilling, udpakning og opfyldning. Det frigiver din tid, som i stedet kan bruges på dine kerneopgaver.

5. Stort behov kræver en stor opbevaring

I den producerende industri har du et stort forbrug. Derfor skal både emballager og reoler være større, end i andre virksomheder.

ORSY® Flex: Logistik- og opbevaringsløsning til den producerende industri

ORSY® Flex er til dig i den producerende industri, der har et større forbrug. Løsningen reducerer de samlede omkostninger samt giver orden og system på reolerne, så de små dele er nemme at finde.

Der er også altid det, der skal bruges, når det skal bruges. Ikke mere, ikke mindre - men altid nok, og altid tæt på, så artiklerne er hurtige at hente.

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.