Kun for erhvervsdrivende  

Elbiler: Hvordan øger du din indtjening?

Elbiler: Hvordan øger du din indtjening?

Hvordan ruster du dig til at varetage de nye opgaver, der følger med elbilernes indtog på de danske veje? Hvilke mersalgsmuligheder skaber det?

Flere og flere elbiler triller rundt på de danske veje, mens færre og færre fossildrevne biler kommer forbi til et olieskift. Det stigende antal elbiler ændrer arbejdsopgaverne, men giver også indtjeningsmuligheder på eftermarkedet.

Derfor kan du tjene penge på elbiler i eftermarkedet

Elbilerne og deres undervogne stiller nye krav til autoværkstederne, og nogle frygter, hvad fremtiden bringer for autobranchen. Der er dog fortsat gode indtjeningsmuligheder på eftermarkedet. Elbilerne slider dækkene mere på grund af deres højere moment og deres vægtfordeling som skaber større friktion, end dækkene på fossildrevne biler. En amerikansk undersøgelse forudsiger, at dæk er ét af de områder på eftermarkedet, som vil stige mest – endda med hele 36% over de næste ni år.

Derudover er undervognene på elbilerne mere ”følsomme”: Alt kan høres og mærkes i en elbil, fordi hjulene er større, bilen tungere, og den larmer mindre end fossile motorer. Alle andre lyde høres derfor tydeligere.

Endelig er der nogle opgaver, som ikke forsvinder. Der er stadig brug for, at værkstederne løser opgaver i forbindelse med bremser, væsker, klima, karosseri, ruder og hjul/dæk.

 

Kundemodtagelse skaber grobund for dialog og mersalg

For at kunne få mest muligt ud af de nye indtjeningsmuligheder, kan du sætte mere fokus på kundemodtagelsen og gå i dialog med kunden til gavn for dine mersalgsmuligheder.

Som nævnt ovenfor er elbilen tungere, hvilket slider mere på dækkene og gør, at elbilen oftere kommer ud af sporing. Med et Hunter Quick Check anlæg kan du foretage en automatisk sporings- og dækmønsterkontrol på de 3 sekunder, det tager teknikeren eller kunden at køre bilen ind på værkstedet. De fleste værksteder placerer anlægget i portåbningen, så alle biler, der køres ind på værkstedet, får kontrolleret dækmønsterdybde og sporing. Det kan hjælpe dig og dit værksted til at sætte fokus på elbilens ”følsomme” undervogn og skabe mersalg på en effektiv måde.

Baseret på resultaterne kan du gå i dialog med kunden om, at den rystende undervogn kan afhjælpes med en afbalancering og optimering. Du kan også sætte fokus på, at en sporing vil afhjælpe problemer med, at bilen trækker og slider unødvendigt på dækkene. Det kan også være, det er relevant at fortælle om, at sikkerheden kompromitteres, hvis ikke ADAS kalibreres.

Kunden vil opleve det som ekstra god service, og du kan bruge opgaveløsningen til at øge indtjeningen på værkstedet.

 

Vil du vide mere?

Vi har samlet 9 fremtidige indtjeningsområder, hvor du som autoværksted kan vejlede dine kunder til en bedre og mere sikker køreoplevelse og samtidig holde gang i din forretning.

9 områder med potentiale

Få inspiration til fremtidens indtjeningsmuligheder i autobranchen.

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.