Kun for erhvervsdrivende  

Hvornår bør du tilbyde dine kunder en ADAS-kalibrering?

Hvornår bør du tilbyde dine kunder en ADAS-kalibrering?

Hjælp dine kunder til at få det maksimale ud af ADAS-teknologien og skab en bedre og mere sikker køreoplevelse.

Millioner af køretøjer er i dag udstyret med ADAS. En teknologi som gør køreoplevelsen smartere og mere sikker- vel og mærke hvis ADAS håndteres og kalibreres korrekt.

4 tilfælde, hvor du bør tilbyde en ADAS-kalibrering

For at gøre dine kunders køreoplevelse endnu bedre og mere sikker kan du med fordel tilbyde dem en ADAS-kalibrering i forbindelse med:

1. 4-hjulsudmåling

Alle styre- og retningsorienterede Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) er afhængige af at ”kende” førerens formodede køreretning og drejekraft for at kunne virke efter hensigten.

Sagt med andre ord er det afgørende for dine kunders køreoplevelse og sikkerhed, at ADAS-teknologien i køretøjet stemmer overens med køretøjets løbslinje. Ved en 4-hjulsudmåling korrigeres løbslinjen og dermed kan du med fordel tilbyde dine kunder en ADAS-kalibrering.

2. Oprettelse af en skade

Nogle biler har sensorer i kofangeren og andre steder i karrosseriet hele vejen rundt om bilen. Derfor vil det være i dine kunders interesse at blive tilbudt en ADAS-kalibrering i forbindelse med oprettelse af skader som eksempelvis buleopretning.

3. Rudeskift

Mange biler har i dag ADAS-teknologi i forruden. Her kan for eksempel være tale om regnsensorer, elvarme, kamera der kan blænde op og ned ved modkørende, lane departure alert eller adaptive fartpilot. Ved rudeskift kan det være påkrævet, at ADAS efterfølgende kalibreres. Under alle omstændigheder er det en ekstra god kundeservice at gøre dine kunder opmærksomme på mulighed for at kalibrere ADAS-teknologien.

4. Udskiftning af sensorer og enheder

Det har stor betydning, at enheder og sensorer er monteret og kalibreret korrekt. Der findes desværre mange eksempler på, at systemerne ikke fungerer korrekt - eksempelvis hvor ”Lane Assist” ikke fungerer korrekt på grund af eftermarkeds forruder eller kofangere. Den eneste løsning for udbedring er at anvende OEM-godkendte dele. Selv de mindste uregelmæssigheder kan have betydning.

Husk at du før en statisk ADAS-kalibrering bør foretage en 4-hjulsudmåling. Den statiske ADAS-kalibrering tager udgangspunkt i hjulene og dermed bilens løbsvinkel, og hvis undervognen ikke er korrekt justeret, bliver ADAS-kalibreringen heller ikke korrekt.

Kender du vores brugtbørs med brugt værkstedsudstyr?

Af og til kan du være heldig at finde fx sporanlæg til at kalibrere ADAS

Hvorfor er kalibrering af sensorer vigtigt for din forretning?

Få inspiration til fremtidens indtjeningsmuligheder i autobranchen.

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.