Kun for erhvervsdrivende  

Hvordan monterer du dampspærre?

Hvordan monterer du dampspærre?

Få svar på, hvordan du monterer klammer og manchetter samt laver tapesamlinger på WÜTOP® DB 20 dampspærre.

WÜTOP® DB 20 dampspærre er nem at montere.

Hvad er WÜTOP® DB 20?

WÜTOP® DB 20 er en diffusionslukket og lufttæt dampspærre. Dampspærren er en del af ét samlet system, som består af tape, primer, manchetter og folieklæber. Systemet er udarbejdet og testet til at skulle holde til de danske byggekrav.

Derudover er der sørget for, at folien er nem at arbejde med for håndværkeren, og produktet er udviklet på en måde, der gør montagen meget langtidssikker. Det kan du blandt andet se ved, at folieklæberen har en god vedhæftning på grund af fleecen på bagsiden af dampspærren.

Sådan monterer du WÜTOP® DB 20

Dampspærren er armeret og har derfor en høj rivstyrke, hvilket gør den hurtig og nem at montere. Du behøver eksempelvis ikke at bruge tid på at etablere fast modhold under tape og manchetter. Det skyldes WÜTOP® DB 20 stærke 3-lags opbygning, samt den ikke er lavet af PE-materiale (plastik).

Påsætning af klammer

Det er nemt at finde den rigtige placering til klammerne. På dampspærren er der krydser placeret med afstande på 10 cm, som viser, hvor klammerne skal være. Jf. almen gældende anvisninger skal klammerne placeres i længderetningen af årene på den underliggende konstruktion.

2 små tips:

  • Ta’ krydserne i lod, så du ikke mangler membran i bunden
  • Sætter du krydserne i lod eller parallelt med din underliggende konstruktion, er du sikker på, membranen er monteret vinkelret og parallelt

 

Påsætning af klammer

Tapesamlinger

Når du skal sætte tapen på samlingerne, skal du blot lægge tapen indenfor de stiplede linjer, der er påtegnet WÜTOP® DB 20.

EURASOL® tape er 6 cm, og det giver 3 cm overlap. Jf. gældende almene anvisninger skal der opnås min. 20 mm hæftelse på hvert emne.

Forsiden af WÜTOP® DB 20 er udviklet til at give tapen bedst mulig vedhæftning. Tapen skal altid masseres godt fast med en spartel for at sikre optimal vedhæftning.

Gældende anvisning er papirtape til lige stræk og fleksibel tape til gennemføringer og andre knudepunkter.

 

Tapesamling

Montering af manchetter

Du kan hos os vælge mellem flere typer manchetter til dine gennemføringer af diverse emner. En fordel ved manchetterne til installationskabler er, at der er en gummihylse ved kablet, der sikrer lufttæthed. Det gælder uanset, om kablet trækkes lige igennem eller til højre eller venstre.

 

P.S. Har du set vores Klimaskærm Håndbog?

I håndbogen kan du se yderligere detaljer og beskrivelser og blive opdateret om vores garantiforhold. Se håndbogen

Montering af manchetter

 

Se videoer og produkter
Vil du vide mere?

Se en video og læs mere om WÜTOP® DB 20

Genetableringsgaranti

Du har mulighed for op til 30 års genetableringsgaranti

Valg med omtanke
Valg med omtanke

Hvis du skal bygge bæredygtigt i form af DGNB eller Svanemærket byggeri, er det vigtigt, at du vælger produkter, som lever op til kravene. Würth Danmark udbyder en lang række produkter, der er egnet til dit bæredygtige byggeri. Vil du have adgang til DGNB-producenterklæringer for WÜTOP® DB 20 dampspærre?

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.