Kun for erhvervsdrivende  

4 steps til kemisk svær befæstelse

4 steps til kemisk svær befæstelse

I denne produkt- og monteringsvejledning får du en trinvis guide til kemisk sværbefæstelse med fokus på, hvordan du vælger de rigtige produkter.

Fra forberedelse til færdig montering – vi tager dig igennem de 4 steps: Forberedelse, boring, rengøring og montering.

Step 1: Forberedelse

Før du starter, skal du fastlægge, hvilke belastninger installationen skal kunne holde til. På den måde kan du ud fra det valgte produkt se, hvilken diameter og dybde hullerne skal bores i. Vi anbefaler desuden gevindstænger i A4-kvalitet til udvendig brug.

Step 2: Boring

Vælg en kraftig maskine

Maskinen skal være kraftig og effektiv nok til at kunne arbejde i beton.

Det rigtige bor til opgaven

Vælg bor efter det type murværk, du skal bore i.

Bor til beton og øvrige murtyper:

Minimér støvmængden

For at minimere mængden af støv kan du med fordel bruge en sugeklokke eller et sugebor til opgaven.

Step 3: Rengøring

Det vigtigste i montageprocessen er, at hullet skal rengøres korrekt, med stålbørster og blæsepumpe. Det sikrer, at armeringsjern og gevindstænger opnår korrekt sættedybde, og de kemiske ankre får tilstrækkelig vedhæftning og kontakt med murværket.

Hullet skal først udblæses med en pumpe eller en trykluftspray. Herefter børstes hullet rent med en børste, inden hullet til sidst igen udblæses.

Ved brug af sugebor kan du på nogle WIT-produkter undgå yderligere rengøring og derved springe brug af børste og blæsepumpe over.

Step 4: Produkter til montering

Valg af WIT-produkter og gevindstænger skal baseres på hvilket murværk, der skal monteres i og hvilke krav, der er til udtræksværdierne på montagen. Gevindstænger til brug med kemisk forankringsmørtler skal være rengjorte og fri for snavs og olie.

Du skal også huske poserør, der passer til WIT-patroner.

Endelig er det også vigtigt at bruge de personlige værnemidler, som beskyttelseshandsker, masker og beskyttelsesbriller, der passer til de valgte produkter.

Kemiske ankre

Til natursten, mursten, lecablokke, porebeton, hulsten og fundablokke. Anvendes med gevindstænger og armeringsjern

Til beton og natursten. Anvendes med gevindstænger og armeringsjern

Tilbehør

Gevindstænger

Fugepistoler

Personlige værnemidler

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.