Kun for erhvervsdrivende  

Hvordan monteres Hunters automatiske dækmønsterkontrol i gulvet?

Hvordan monteres Hunters automatiske dækmønsterkontrol i gulvet?

Måske skal du implementere den automatiske dækmønsterkontrol fra Hunter i dit værksted? Eller du overvejer at investere i netop Hunter Tread EdgeTM for at øge din indtjening på dæk?

Det er gældende for alle køretøjer, at dækmønster er vigtig for sikkerheden. Mange bilister ved ikke, at de kører rundt på uhensigtsmæssige dæk og med det stigende antal væsentlig tungere el-biler, der kører på de danske veje, er dækdybdekontrol et stort indtjeningspotentiale.

Et helt konkret produkt, som kan være med til at sikre dit autoværksteds fremtidige indtjening, er den automatiske dækdybdekontrol fra Hunter. I langt de fleste tilfælde nedstøbes Tread EdgeTM i gulvet på værkstedet og Würth er naturligvis behjælpelige med det praktiske arbejde hermed.

Videoen viser og beskriver step-by-step, hvordan den automatiske dækmønsterkontrol - kaldet Quick Tread EdgeTM - kan monteres og installeres.

4 step til montering

Når dækmønsterkontrollen er installeret, er du klar til at øge din indtjening på dæk. Men først er der 4 trin, der skal gennemføres, før dækmønsterkontrollen er klar til brug.

Step 1: Opmåling og optegning

Den automatiske dækmønsterkontrol består af en kassette, hvori selve udmålingsudstyret sidder, samt en øvre køreplade som til sidst placeres ovenpå kassetten.

I det første step opmåles området for at sikre den helt korrekte placering af kassetten. Kassetten er ca. 2.362 mm lang og 1.295 mm bred. Vi anbefaler, at dækmønsterkontrollen placeres ved porten ind til værkstedet, så alle biler, som køres ind af porten, automatisk vil få kontrolleret dækmønsterdybden.

Den maksimale højde på bumpet ved indkørslen må være 9,5 mm (+/- 0,5°), og der skal være mulighed for at køre bilen 7,62 m ind i værkstedet målt fra indkørselsporten. Desuden er det vigtigt, at bilen kan køre ligeud på hele stykket.

 

Step 2: Fræsning og fjernelse af betongulv samt grus

Næste step i processen er at skære betongulvet op. Der skal skæres ud til selve kassetten samt føringsrør til kabler med videre. Herefter graves der grus/jord væk, indtil hullet er ca. 660 mm dybt.

Alternativt kan du undlade det plastkar, som sidder under kassetten. Dermed kan du nøjes med at nedstøbe selve stålrammen på 203 mm. Det anbefales at etablere afløb/dræn, så vand, sne, og sjap kan ledes bort.

 

Step 3: Opmåling og montering af stålpinde

Så er det tid til præcis placering af kassetten. Dette gøres lettest ved at sænke kassetten ned i det udgravede hul og derudfra udmåle til placering af stålpinde. Stålpindene monteres ind i betonfundamentet, og kassetten placeres ovenpå.

 

Step 4: Støbning af beton

Sidste step i processen er at påføre beton og vente, til det er hærdet. Én af fordelene ved at nedstøbe dækmønstermåleren i gulvet er, at den således også kan bruges sammen med den automatiske sporingskontrol kaldet Quick Check DriveTM. Dette er ikke muligt, hvis du vælger Hunters OnGround dækmønsterkontrol, da den automatiske sporingskontrol kræver, at bilen kører jævnt uden bump.

Føringsrør

Føringsrør til kabler med videre

Højde

Den maksimale højde på bumpet ved indkørslen må være 9,5 mm (+/- 0,5°), og der skal være mulighed for at køre bilen 7,62 m ind i værkstedet målt fra indkørselsporten.

 

Estimat på forlænget bremselængde sælger dæk

Hunters automatisk dækmønsterkontrol giver et estimat på, hvad bilens aktuelle dækslid betyder for bremselængden. Hos Andersen biler i Rødovre er det et afgørende salgsargument i dialogen med kunden.

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.