Kun for erhvervsdrivende  
Miljørigtig indtjening med Würths innovative airconmaskiner

Markedets bedste airconditionmaskine – også til el- og hybridbiler

07.02.2022 | Auto

Aircon-området er vigtig indtægtsmulighed for autoværkstederne – også i en tid hvor el- & hybridbilerne bliver flere og flere. Würth Danmark A/S har en serie innovative airconditionmaskiner, som gør det nemt for værkstederne at lave aircon-service på både de nye og de konventionelle biltyper – bl.a. fordi maskinen laver intern skylning.

Vi ved det alle sammen: der er – og kommer – flere og flere el- og hybrid biler på vejene. Det medfører en forandring i de opgaver, der kommer ind på værkstederne fordi el- og hybridbilernes behov er anderledes. Måske skal der ikke laves nær så meget mekanisk arbejde på dem, men til gengæld er visse ting endnu vigtigere for de nye biltyper, f.eks. et velfungerende køleanlæg. Batterier kan nemlig ikke lide varme, og hvis bilens batteri ikke kan køles ned, fungerer bilen ikke.

Derfor er airconditionservice en af de opgaver, der i fremtiden vil fylde mere i ordrebogen og dermed et af de områder, hvor værkstederne i fremtiden skal hente indtjening. Markedschef for Auto, Cargo & Agro hos Würth, Søren Graabach, fortæller: ”Det er i fremtiden endnu vigtigere for værkstederne, at aircon-service er en rentabel del af forretningen. Det forsøger vi at gøre vores til – både ved at tilbyde markedets mest effektive airconditionmaskiner med lave driftsomkostninger og i form af finansielle tiltag som lejeaftaler med inkluderet serviceaftale.”

Markedets bedste airconditionmaskiner

Würth, som står bag en serie af markedets mest innovative og miljørigtige airconditionmaskiner, har med Coolius serien fokus på både miljø, rentabilitet og høj brugervenlighed.

”Vi har markedets mest miljørigtige og brugervenlige maskiner, og det er ikke uden grund, at vores kunder er glade for Coolius serien”, fortæller Niels Bruun Larsen, specialist i aircondition hos Würth. ”Maskinerne er effektive at bruge på grund af den korte opstartsfase, og med automatisk påfyldning af væsker tilpasset det enkelte køretøj, minimeres tidsforbruget og fejlrisikoen, mens effektiviteten øges.”

Markedets bedste airconditionmaskiner
Intern skylning med kølemiddel

Intern skylning med kølemiddel

Ydermere har Coolius-maskinerne den fordel, at mekanikeren hurtigt kan skifte fra den ene type olie til den anden, fordi maskinen renser sig selv via en intern skylning med kølemiddel efter hvert service. Niels Bruun Larsen forklarer: ”Den interne skylning sikrer, at der kun bruges den rigtige, og præcise mængde, olie til det givne anlæg.

På den måde undgås overforbrug samt fejl og skader samtidig med, at samme maskine kan anvendes til konventionelle biler lige efter et service på en el- eller hybridbil til trods for, at der skal bruges en anden type olie. Det er problemfrit at skifte.”

Billige driftsomkostninger

Kølemidlet renses uden brug af ekstraudstyr i maskinens filtersystem, som har meget lang levetid. Disse maskiner har altså langt billigere driftsomkostninger end andre maskiner på markedet, idet den genanvender op til 99,9% af det aftappede kølemiddel og fordi maskinens filter har lang levetid.

Slip for dyre olier

”Vi har samtidig gjort det nemt for vores kunder at vælge den rigtige olie med vores enkle, men bredt dækkende olieprogram, som lever op til OEM standarder. Faktisk behøver et værksted kun 2 olier og et UV-sporemiddel for at kunne servicere de fleste typer A/C-anlæg. Så også her tager vi hensyn til miljøet og driftsomkostningerne”, siger Niels Bruun Larsen.

Alt inkluderet i lejeaftale

Endnu en faktor, der gør det attraktivt at investere i en Coolius airconditionmaskine fra Würth er muligheden for at leje maskinen. ”Vi kigger hele tiden ind i, hvordan vi kan være med til at hjælpe vores kunder med en rentabel forretning. Derfor tilbyder vi lejeaftaler på vores airconditionmaskiner”, siger Søren Graabach, og fortsætter: ”På den måde opretholder værkstederne deres likviditet, men har samtidig udstyr, der gør det muligt at tilbyde kunderne en god service.” Han uddyber om den serviceaftale med udvidet garanti, som er inkluderet i lejeaftalen: ”Hjælpen er hurtigt fremme med vores eget team af serviceteknikere og specialister fordelt i hele landet, så værkstederne er sikret en stabil drift og slipper for bekymringer.”

Würth Danmark A/S forhandler markedets bredeste sortiment af befæstelsesmaterialer, værktøj, kemiprodukter, lagersystemer, værkstedsudstyr, personlige værnemidler og andet sikkerhedsudstyr til erhvervskunder i auto-, el-, vvs, metal- og træ/bygbranchen samt det offentlige. Salget sker gennem sælgere, et landsdækkende butiksnet og en webshop.

Virksomheden har hovedkontor og centrallager i Kolding, beskæftiger mere end 600 medarbejdere og har en årlig omsætning på over 1 milliard.

Würth Danmark A/S er en del af Würth-gruppen, som er repræsenteret i mere end 80 lande. På verdensplan beskæftiger Würth-gruppen mere end 80.000 medarbejdere.