Kun for erhvervsdrivende  
Würth Danmark runder en milliard i omsætning

Würth Danmark runder en milliard i omsætning

19.01.2022 | Würth

Det går godt hos handelsvirksomheden Würth Danmark. I 2021 nåede årsomsætningen for første gang over en milliard kr., og samtlige af virksomhedens mere end 600 medarbejdere kan nu se frem til en bonus på op til 10.000 kr.

De seneste par år har Corona, naturkatastrofer, blokeringen af Suez-kanalen mv. udløst store udfordringer i engros- og detailhandlen over hele verden. Leveringsproblemer og voldsomme prisstigninger, som er opstået som konsekvens af råvaremangel, utilstrækkelig fragtkapacitet osv., er blevet en del af hverdagen.

Dette er også tilfældet hos Würth Danmark, som hver dag indkøber tonsvis af værktøj, befæstelse og andre forbrugsmaterialer fra hele verden og sælger dem videre til danske håndværkere. Alligevel satte virksomheden i 2021 omsætningsrekord med en årsomsætning på over 1 milliard. Også antallet af medarbejder stiger, og Würth Danmark kunne i efteråret byde velkommen til medarbejder nr. 600.

Forklaringen på virksomhedens succes er ifølge adm. direktør Donny Moerkerk en stærk kombination af kompetente og engagerede medarbejdere, en virksomhedskultur, hvor man løfter i flok samt et langvarigt samarbejde med kunder og leverandører, hvor alle parter udviser respekt for hinandens forretning.

Donny Moerkerk

Donny Moerkerk fortæller: – Som handelsvirksomhed er man naturligvis særdeles udsat i en markedssituation som den nuværende, og man er meget afhængig af at have en stærk forsyningskæde, fleksible samarbejdspartnere og kompetente medarbejdere, der kan navigere i de mange uvante udfordringer, som hver dag opstår. Det har vi alt sammen i Würth Danmark.

Og han uddyber:

– Vores globale forankring i Würth gruppen, som på verdensplan består af mere end 400 selskaber, betyder i kombination med, at vi har nogle meget engagerede medarbejdere, og at Würth Danmark rent økonomisk er en bundsolid virksomhed, at vi både har haft netværket, ressourcerne og evnerne til at sikre vores varelager. Det har gjort, at vi har kunnet tilbyde vores kunder en meget høj leveringssikkerhed, siden det meste af verden lukkede ned for snart 2 år siden. Ikke helt så høj som under normale markedsforhold, men betydeligt højere end de fleste af vores konkurrenter.

Samtidig understreger Donny Moerkerk, at Würth Danmarks tætte relationer til sine leverandører og kunder har haft afgørende betydning. Om det siger han; – Det er, når markedet bliver presset, at man virkelig finder ud af, hvor vigtigt det er at have stærke relationer til både sine kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. I Würth Danmark har vi altid lagt vægt på at opbygge langvarige relationer, og det opnår man kun, hvis begge parter har respekt for, at den anden part også skal have værdi af samarbejdet, og når begge parter ved, at man kan regne med hinanden, også i de svære tider.

 

Op til 10.000 kr. i bonus til samtlige medarbejdere

Den allervigtigste årsag til Würth Danmarks succes er dog ifølge Donny Moerkerk virksomhedens medarbejdere.

– Vores medarbejdere har de seneste par år leveret en helt ekstraordinær indsats, og de udviser hver dag en kæmpe loyalitet over for Würth Danmark. Og selv om vi på mange måder har en meget resultatorienteret virksomhedskultur, hvor den enkelte medarbejder bliver målt på sine egne individuelle resultater, er det samtidig en vigtig del af vores virksomhedskultur, at vi løfter i flok og står sammen om at

skabe løsninger, når udfordringerne melder sig. Det er særdeles stærkt, når to så ellers modsatrettede værdier, kan leve side om side. Når det er muligt, tror jeg, det skyldes, at alle i Würth Danmark anerkender og har respekt for, at samspillet på tværs af kollegaer og funktioner er vigtig for os allesammen. Ingen af os kan nå vores individuelle mål uden resten af holdet.

– En anden vigtig del af vores kultur er, at det skal kunne betale sig at gøre en indsats. Derfor er det også helt oplagt, at alle medarbejdere skal have andel i vores fælles succes, og at alle skal have det på fuldstændigt samme niveau, uanset om man er leder, sælger, indkøber produkter eller arbejder på lageret, i IT, HR, Økonomi, Marketing eller noget helt andet. Derfor har vi indført en 2021-bonus, hvis vi nåede over en milliard i årsomsætning. Det betyder, at alle, der har været ansat på fuld tid i mindst 10 måneder i 2021, modtager 10.000 kr. ekstra oven i januar-lønnen. Har man været ansat kortere tid eller arbejder mindre end halv tid, bliver bonussen justeret herefter.

 

Forventer yderligere vækst i 2022

På trods af, at der endnu ikke er tegn på ændringer i markedssituationen, forventer Donny Moerkerk, at 2022 bliver endnu et godt år for Würth Danmark. Året startede dog noget anderledes end planlagt pga. et cyberangreb, som ramte Würth Danmark lige inden jul.

Lager

– Cyberangrebet påvirkede alle vores IT-systemer, og nogle få dage mellem jul og nytår kunne vi ikke sende varer ud fra vores lager. For mange andre virksomheder har angreb, som det vi har været udsat for medført massive problemer i månedsvis, men vi er allerede nu tæt på at være tilbage ved en normalsituation, og vores kunder kan bestille varer hos os og få dem leveret, som de plejer.

Også denne udfordring er vi kommet meget hurtigt og sikkert igennem takket være vores dygtige medarbejdere og stærke bagland og netværk, og selv om jeg naturligvis meget gerne ville have været de udfordringer, angrebet har skabt, foruden, tror jeg, at alle i Würth Danmark ligesom jeg har en oplevelse af, at vi som hold står endnu stærkere efter angrebet end inden. Simpelthen fordi værdien af det fantastiske samspil, vi har over alt i virksomheden, pludselig er blevet meget, meget synligt for os alle, og han fortsætter;

– På trods af angrebet og på trods af, at de udfordringer, der påvirker markedet lige nu, har jeg fuld tillid til, at 2022 bliver endnu et rigtig godt år for os. Derfor kommer vi også til at fortsætte med at investere i at skabe yderligere vækst.

Jeg regner fx helt sikkert med, at vi får brug for endnu flere medarbejdere, og at vi i år kan fejre åbningen af vores Würth butik nr. 40.

Vores vækst betyder også, at pladsen på vores hovedkontor og lager i Kolding er ved at være trang, så det bliver vi nok også nødt til at få fundet en løsning på inden alt for længe, slutter han.

Lageret

Würth Danmark A/S forhandler markedets bredeste sortiment af befæstelsesmaterialer, værktøj, kemiprodukter, lagersystemer, værkstedsudstyr, personlige værnemidler og andet sikkerhedsudstyr til erhvervskunder i auto-, el-, vvs, metal- og træ/bygbranchen samt det offentlige. Salget sker gennem sælgere, et landsdækkende butiksnet og en webshop.

Virksomheden har hovedkontor og centrallager i Kolding, beskæftiger mere end 600 medarbejdere og har en årlig omsætning på over 1 milliard.

Würth Danmark A/S er en del af Würth-gruppen, som er repræsenteret i mere end 80 lande. På verdensplan beskæftiger Würth-gruppen mere end 80.000 medarbejdere.