Kun for erhvervsdrivende  

Det betyder el-køretøjerne for dit værkstedsudstyr

Det betyder el-køretøjerne for dit værkstedsudstyr

Antallet af el-køretøjer stiger på de danske veje, og det samme gør sig derfor gældende på autoværkstederne. Men hvad betyder det for værkstedsudstyret?

De mange el-biler har både betydning for hvilke opgaver du får, hvordan du løser dem og hvilket udstyr, du bruger.

Tunge el-køretøjer stiller nye krav til liften

Batteriet gør, at el-køretøjer er tungere end brændstofdrevne køretøjer. Vægten er også fordelt anderledes: Den er centerbaseret. Dette gælder uanset, om du arbejder med større køretøjer eller personbiler. Derudover er el-varebiler også længere end benzin- og dieseldrevne varebiler. Det skyldes, at batteripakken vejer en del, og bilproducenterne øger derfor varebilernes størrelse for at hæve kapaciteten.

Hvad betyder det for det værkstedsudstyr, du bruger?

De lange og tunge elbiler betyder, at liftene skal være længere og skal kunne håndtere den øgede vægt. På den måde kan de både bruges til el- og brændstofdrevne køretøjer.

El-køretøjernes indtog har også betydning for værkstedets indretning. Bilernes centerbaserede vægt påvirker liftens udformning, og armene på en 2-søjlet skal eksempelvis placeres et andet sted så demontering og montering af batteriet kan foretages på en forsvarlig måde. De større lifte gør også, at arbejdsstationerne skal være større. Det skal der tages hensyn til i værkstedets indretning.

 

Korrekt sporing og afbalancering er alfa-omega

Et el-køretøj skal naturligvis vedligeholdes, ligesom biler på fossile brændstoffer skal. Dog er det næsten endnu vigtigere, at du ved el-biler er opmærksom på korrekt sporing, dækslid og afbalancering. El-biler er som nævnt væsentlig tungere end konventionelle biler, hvilket har stor indvirkning på bilens sporing og dækslid. Er bilen ikke sporet korrekt, går det ud over kørekomforten, da føreren vil opleve støj i førerkabinen i den ellers lydløse el-bil.

Korrekt sporring er altså med til at sikre kørekomforten, så dine kunder kører endnu mere tilfredse fra værkstedet. Korrekt sporring er samtidig med til at undgå alvorlige ulykker.

Hvad betyder det for det værkstedsudstyr, du bruger?

Det stiller krav til kvaliteten af det udstyr, du bruger, som problemfrit skal kunne opdage, hvis bilen eksempelvis er ude af sporing.

 

Service og reparation af el-biler sikrer din fremtidige indtjening

Med de mange el-køretøjer på vejene har dit autoværksted fået nye indtjeningsmuligheder: Reparation og vedligehold af el-biler er en oplagt indtjeningsmulighed for dit autoværksted.

Hvad betyder det for det værkstedsudstyr, du bruger?

Du kan overveje at få udstyr, der giver dig mulighed for at tage endnu bedre imod el-køretøjerne. En oplagt mulighed er i kundemodtagelsen, hvor du automatisk, hurtigt og ubemandet kan tjekke alle køretøjers sporing, når de kører ind på værkstedet. Det er god kundeservice – også når du kan fortælle kunden, at alt ser fint ud. I de tilfælde, hvor bilen ikke er korrekt sporet, kan du anbefale en afbalancering og dermed få en ekstra indtjening. Du kan naturligvis både tjekke el-, hybrid- og brændstofdrevne køretøjer.

Se mere her

Vil du vide mere?

Få sparring om værkstedsudstyr og -indretning

Hos Würth kan du få vejledning om værkstedsudstyr til el-biler. Du kan også få vejledning i værkstedsindretning tilpasset arbejde på el-køretøjer.

Kontakt os her

Sikkerhed frem for alt

Opgaver på el-køretøjer skal løses på en anden måde, end hvis køretøjerne bruger fossile brændstoffer. Der er nemlig nogle forholdsregler, du skal tage – for en sikkerheds skyld.

Se gode råd her

 

Nyeste artiker

Nybyggeri og bæredygtighed; hvad skal du være opmærksom på?

05-04-2024Begreberne i forhold til den grønne dagsorden er mange, og dokumentationskravene er høje. Men hvad dækker ordene egentlig over? Og hvad betyder de for din virksomhed?

Læs mere

Boltens vej fra produktion til montage

03-04-2024Inden du pakker bolten, boret eller noget helt tredje op af Würth kassen, har produktet været på en lang rejse for at sikre, at det lever op til kravene til den høje Würth kvalitet.

Læs mere

Hvilken lakforsegling skal du vælge?

26-03-2024Hvad er fordelen ved lakforsegling? Hvor længe kan lakforseglingen holde? Og hvordan laver du en lakforsegling med lang holdbarhed?

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.