Kun for erhvervsdrivende  

Hvordan vælger du de rigtige produkter til fugning af vinduer og døre?

Hvordan vælger du de rigtige produkter til fugning af vinduer og døre?

Få gode råd til hvordan du vælger en fugemasse til vinduer og døre. Du kan også se et overblik over, hvilke produkter du bør have klar til opgaven.

Skal du arbejde med fugning af vinduer og døre, så bør du fuge med højelastiske polymer- eller silikoneprodukter. Det gælder både, når du arbejder med indvendige og udvendige fuger.

For at spare tid på processen bør du sikre dig, at den fugemasse du bruger, har en længere åbningstid end traditionelle polymerfuger, der danner hinde på cirka 30 minutter. Det giver dig nemlig større fleksibilitet i arbejdsgangen og eksempelvis mulighed for at fuge et helt vinduesparti færdigt, før du skal afbryde for at glitte.

Dét skal du se efter, når du vælger din fugemasse

Shore:

Undersøg hvilken Shore produktet har. En Shore på 30-35 sikrer dig en mere fast masse, der er let at håndtere og nem at glitte.

God fleksibilitet:

Fleksibiliteten gør, at fugen ikke slipper, men giver efter, når vinduer og døre åbnes og lukkes.

Åbningstid:

Jo længere åbningstid, desto færre stop vil du have i din proces, da en lang åbningstid giver dig mulighed for at færdiggøre et større område.

Tjek om fugen kan overmales:

Ikke alle fuger kan overmales. Ved du på forhånd, at fugen skal overmales, så anbefaler vi, at du vælger et polymerprodukt.

Lyd- og varmeisolering:

Vi anbefaler, at du vælger Purlogic Flex skum under fugebagstoppen, hvis du ønsker en løsning, der er lyd- og varmeisoleret. Det særlige skum er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og produktet har samme isoleringsevne som mineraluld.

Værnemidler:

Undersøg hvilke værnemidler du skal anvende, når du arbejder med det pågældende polymer- eller silikoneprodukt. Vi anbefaler altid, at du orienterer dig i produktets sikkerhedsdatablad, der findes under produktet i online-shop og app.

Undgå stop og kørsel:

Inden du går i gang med opgaven, bør du overveje, hvilke øvrige produkter, du får behov for. Du skal for eksempel huske at bestille rund fugebagstop for at undgå 3-punkts vedhæftning og mindske forbruget af fugemassen. Har du et stort forbrug, så kan du overveje, om du bør have en lagerløsning, hvor du ikke løber tør.

Prøv en Premium vinduesfuge, der sikrer perfekt finish

MS PLUS er en fast kvalitetsfuge til brug inde og ude. MS PLUS har lang åbningstid og er samtidig nem at arbejde med.

Se mere

Besøg byggekemihus
Bliv klogere på andre fugeløsninger til opgaven

Besøg vores digitale byggekemihus, og find det sted, hvor din opgave er vist. Klik og se hvilke produkter, vi anbefaler at bruge lige der – og hvorfor.

Fugning af vinduer og døre

ORSY reol
Lagerhåndtering til dit lager, værksted eller byggeplads

Vidste du, at du også kan få MS PLUS og tilbehør på din ORSY® reol?

Se dine muligheder

Bæredygtigt byggeri
Bæredygtigt byggeri

Hvis du skal bygge bæredygtigt i form af DGNB eller Svanemærket byggeri, er det vigtigt, at du vælger produkter, som lever op til kravene. Würth Danmark udbyder en lang række produkter, der er egnet til dit bæredygtige byggeri.

Se mere om mærkninger

MS PLUS og byggesilikone

Tilbehør og værnemidler

 

Nyeste artiker

Arbejd sikkert på taget - sådan gør du

22-02-2024Ingen planlægger at falde ned. Har du planlagt, hvordan du undgår det?

Læs mere

5 tips til at vælge den rigtige pensel og den rigtige malerrulle

26-01-2024Dit valg af både pensler og malerruller afhænger af malingen, og hvad du skal male.

Læs mere

4 steps til kemisk svær befæstelse

26-10-2023I denne produkt- og monteringsvejledning får du en trinvis guide til kemisk svær befæstelse med fokus på, hvordan du vælger de rigtige produkter.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.