Kun for erhvervsdrivende  

Hvordan vælger du de rigtige produkter til fugning af vinduer og døre?

Hvordan vælger du de rigtige produkter til fugning af vinduer og døre?

Få gode råd til hvordan du vælger en fugemasse til vinduer og døre. Du kan også se et overblik over, hvilke produkter du bør have klar til opgaven.

Skal du arbejde med fugning af vinduer og døre, så bør du fuge med højelastiske polymer- eller silikoneprodukter. Det gælder både, når du arbejder med indvendige og udvendige fuger.

For at spare tid på processen bør du sikre dig, at den fugemasse du bruger, har en længere åbningstid end traditionelle polymerfuger, der danner hinde på cirka 30 minutter. Det giver dig nemlig større fleksibilitet i arbejdsgangen og eksempelvis mulighed for at fuge et helt vinduesparti færdigt, før du skal afbryde for at glitte.

Dét skal du se efter, når du vælger din fugemasse

Shore:

Undersøg hvilken Shore produktet har. En Shore på 30-35 sikrer dig en mere fast masse, der er let at håndtere og nem at glitte.

God fleksibilitet:

Fleksibiliteten gør, at fugen ikke slipper, men giver efter, når vinduer og døre åbnes og lukkes.

Åbningstid:

Jo længere åbningstid, desto færre stop vil du have i din proces, da en lang åbningstid giver dig mulighed for at færdiggøre et større område.

Tjek om fugen kan overmales:

Ikke alle fuger kan overmales. Ved du på forhånd, at fugen skal overmales, så anbefaler vi, at du vælger et polymerprodukt.

Lyd- og varmeisolering:

Vi anbefaler, at du vælger Purlogic Flex skum under fugebagstoppen, hvis du ønsker en løsning, der er lyd- og varmeisoleret. Det særlige skum er fleksibel, så døre og vinduer kan efterjusteres, og produktet har samme isoleringsevne som mineraluld.

Værnemidler:

Undersøg hvilke værnemidler du skal anvende, når du arbejder med det pågældende polymer- eller silikoneprodukt. Vi anbefaler altid, at du orienterer dig i produktets sikkerhedsdatablad, der findes under produktet i online-shop og app.

Undgå stop og kørsel:

Inden du går i gang med opgaven, bør du overveje, hvilke øvrige produkter, du får behov for. Du skal for eksempel huske at bestille rund fugebagstop for at undgå 3-punkts vedhæftning og mindske forbruget af fugemassen. Har du et stort forbrug, så kan du overveje, om du bør have en lagerløsning, hvor du ikke løber tør.

Prøv en Premium vinduesfuge, der sikrer perfekt finish

MS PLUS er en fast kvalitetsfuge til brug inde og ude. MS PLUS har lang åbningstid og er samtidig nem at arbejde med.

Se mere

Besøg byggekemihus
Bliv klogere på andre fugeløsninger til opgaven

Besøg vores digitale byggekemihus, og find det sted, hvor din opgave er vist. Klik og se hvilke produkter, vi anbefaler at bruge lige der – og hvorfor.

Fugning af vinduer og døre

ORSY reol
Lagerhåndtering til dit lager, værksted eller byggeplads

Vidste du, at du også kan få MS PLUS og tilbehør på din ORSY® reol?

Se dine muligheder

Bæredygtigt byggeri
Bæredygtigt byggeri

Hvis du skal bygge bæredygtigt i form af DGNB eller Svanemærket byggeri, er det vigtigt, at du vælger produkter, som lever op til kravene. Würth Danmark udbyder en lang række produkter, der er egnet til dit bæredygtige byggeri.

Se mere om mærkninger

MS PLUS og byggesilikone

Tilbehør og værnemidler

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.