Kun for erhvervsdrivende  

Svær befæstelse: Før, under og efter installationen

Svær befæstelse: Før, under og efter installationen

Sådan lykkes du med svær befæstelse

Når du arbejder med svær befæstelse, er der flere faktorer, som er vigtige at overveje før, under og efter installationen.

Før installationen

Inden installation skal du fastlægge miljøet, identificere korrosionsklassen og tage hensyn til vigtige faktorer såsom kantafstanden.

Her kan du blandt andet bruge en tabel over korrossionsklasser.

 

Fastlæg miljøet

Før du går i gang med installationen, skal du bestemme, om befæstelsen skal bruges i et tørt, indvendigt miljø eller i andre miljøer. Fugt bliver også kaldt for RH-værdi, hvor +80 % er fugtigt miljø. Brug kolonnen EAD i tabellen over korrossionsklasser.

Vælg korrosionsklassen

Din rådgiver skal fastlægge, hvilken korrosionsklasse befæstelsen skal have. Korrosionsklasser gør det nemt at vælge det rigtige produkt. Hvis du vælger den forkerte korrosionsklasse, minimerer du produktets levetid, og stålet kan ruste. I værste tilfælde kan f.eks. altanen falde ned.

Korrosionsklassen er baseret på miljøet, som byggeriet er bygget ved (se kolonne EOTA i tabellen). Det kan f.eks. være, at byggeriet er tæt på havet.

De sidste vigtige faktorer

Efter at have identificeret korrosionsklassen skal du tage hensyn til faktorer som kantafstand, betondybde, individuel afstand, borediameter og huldimension. Hvis du ikke overholder f.eks. kantafstand, kan vi ikke garantere, at produktet holder til det, som vi lover. Et forkert borehul gør desuden, at produktet ikke kan monteres.

Under installationen

I montagen er det vigtigt at installere efter vores anvisninger, såsom at:

  • Bruge de rigtige bor
  • Rengøre hullet korrekt
  • Bruge det rigtige tilspændingsmoment

Efter installationen

Til sidst skal der styr på dokumentationen. Dokumentationen på den befæstelse, som bliver brugt i installationen, er altid tilgængelig på vores hjemmeside. Hvis vi har foretaget trækprøver, sender vi trækprøverapporter. Dette sikrer en kvalitetssikring af befæstelsen.

Vil du vide mere om svær befæstelse?

Vi har samlet et overblik over de anbefalede produkter, du skal bruge til svær befæstelse.

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.