Kun for erhvervsdrivende  
MONTERINGSVEJLEDNING
BEFÆSTELSE TIL SOLCELLER

FORDELENE I KORTE TRÆK

√ HURTIG MONTAGE

Pga. den skræddersyede levering af alle systemkomponenter samt det innovative klik-on system formindskes monteringstiden betydeligt.

√ MAKSIMAL FLEKSIBILITET

Mellem- og endeclips samt tagkroge, der er justerbare i højden, tillader en høj fleksibilitet ved montagen på alle gængse modul- og tagtyper

√ LANG LEVETID

Alle systemdele er fremstillet i førsteklasses aluminium eller rustfrit stål A2, så der er garanti for en meget høj korrosionsbestandighed.

√ MAKSIMAL SIKKERHED

Befæstelsessystemet opfylder kravene efter Eurocode 1.

Solceller2
Solceller

Solceller

Hvad er solcelleteknologi?

Ved solcelleteknologi forstår man i daglig tale omdannelsen af solenergi til anvendelig energi. Da der via solen på kun 2 minutter kommer lige så meget energi på jorden, som hele menneskeheden bruger på en dag, hører solcelleteknologien til de vigtigste vedvarende energier. Med en antagelig brændetid på ca. 5 milliarder år vil solen være en praktisk talt uudtømmelig energikilde. Tapning af denne energikilde alene lader sig kun indskrænke af geografiske og vejrmæssige forhold.

Anvendelsen af solen som energikilde går langt tilbage. De gamle ægyptere udnyttede den passive solenergi i deres arkitektur. Den aktive udnyttelse kan dog tilskrives nyere tid. I 1839 opdagede Henri Becquerel den såkaldte fotoeffekt, og han skaffede hermed den tilgrundliggende forudsætning for nutidens solceller. Under tilførsel af lys og varme frigives positive og negative ladningsbærere i solcellen (fotoeffekt).

Solenergi

Solenergi betegner omdannelsen af sollyset til direkte produktiv varme. Den kan således anvendes til produktion af varmt vand og i forbindelse med opvarmning. Via solenergien produceres der el og det fungerer helt uden bevægelige dele. Derfor er der tale om en driftssikker teknologi, der samtidig er miljøvenlig. Med et solcelleanlæg kan du nemlig spare på både dit elforbrug, ligesom du støtter den grønne omstilling

Sne- og vindlast

Ved beregning af bæreevnen for befæstelsessystemer skal der blandt andet tages højde for de forventede belastninger fra vind- og snelast. Efter Eurocode 1 er der bl.a. 5 terrænkategorier for vindlast, der skal tages højde for (tabel 1). For at undgå evt. skader på grund af vind- og snelast skal hvert anlæg dimensioneres efter forholdene.

Faldsikring banner
Faldsikring

Faldsikring

Husk sikkerheden ved arbejde i højden

Ved kortvarige opgaver, hvor der ikke er mulighed for at opstille et stillads, bruge personløfter eller skabe en anden kollektiv sikkerhedsforanstaltning, kan faldsikringsudstyr anvendes som en nødløsning. Hos Würth tilbyder vi en komplet løsning inden for faldsikring, fra helseler og faldblokke til kurser, hjælp til de lovpligtige eftersyn og vejledning, hvis du har spørgsmål. Se mere på wuerth.dk/faldsikring.

TILBEHØR