Kun for erhvervsdrivende  

Sådan får du fordel af solcellebefæstelse

Sådan får du fordel af solcellebefæstelse

Hvad er solcelleteknologi? Hvad betyder solenergi? Og hvordan tager du højde for sne- og vindlast?

Få svarene og en kort beskrivelse af dine fordele ved vores system til befæstelse af solceller.

Hvad er solcelleteknologi?

Ved solcelleteknologi forstås i daglig tale omdannelsen af solenergi til anvendelig energi. Da der fra solen på kun 2 minutter kommer lige så meget energi på jorden, som hele menneskeheden bruger på en dag, hører solcelleteknologien til én af de vigtigste vedvarende energier. Med en antagelig brændetid på ca. 5 milliarder år vil solen være en praktisk talt uudtømmelig energikilde. Tapning af denne energikilde alene lader sig kun indskrænke af geografiske og vejrmæssige forhold.

Anvendelsen af solen som energikilde går langt tilbage. De gamle ægyptere udnyttede den passive solenergi i deres arkitektur. Den aktive udnyttelse skete dog i nyere tid. I 1839 opdagede Henri Becquerel den såkaldte fotoeffekt, og det blev forudsætningen for nutidens solceller. Under tilførsel af lys og varme frigives positive og negative ladningsbærere i solcellen (lig med fotoeffekt).

Hvad betyder solenergi?

Solenergi betegner omdannelsen af sollys til direkte produktiv varme. Den kan derfor anvendes til produktion af varmt vand og i forbindelse med opvarmning. Via solenergien produceres der el, og det fungerer helt uden bevægelige dele. Derfor er der tale om en driftssikker teknologi, som samtidig er miljøvenlig. Med et solcelleanlæg kan du nemlig spare på både dit elforbrug og støtte den grønne omstiling.

Hvordan tager du højde for sne- og vindlast?

Ved beregning af bæreevnen for befæstelsessystemer skal du blandt andet tage højde for de forventede belastninger fra vind- og snelast. Efter Eurocode 1 er der blandt andet 5 terrænkategorier for vindlast, der skal tages højde for. For at undgå eventuelle skader på grund af vind- og snelast skal hvert anlæg dimensioneres efter forholdene.

Definition af terrænkategori

  • Terrænkategori 0 (hav): Hav eller kystområder eksponeret direkte til åbent hav
  • Terrænkategori I (flad): Søer eller flade og vandrette områder næsten uden vegetation og uden forhindringer
  • Terrænkategori II (land): Områder med lav vegetation, som græs og isolerede forhindringer (træer, bygninger) med afstande på mindst 20 forhindringshøjder
  • Terrænkategori III (forstad): Områder med vegetationsdække eller bygninger med isolerede forhindringer med afstande på maksimalt 20 forhindringshøjder (som landsbyer, forstæder eller permanent skov)
  • Terrænkategori IV (by): Områder hvor mindst 15 % af arealet er dækket med bygninger med gennemsnitshøjde over 15 m

Dine fordele ved befæstelsessystemet til solceller

Helt overordnet får du 4 fordele, når du bruger vores systemløsning til befæstelse af solceller.

Hurtig montage

Monteringstiden bliver meget mindre på grund af den skræddersyede levering af alle systemkomponenter samt det innovative klik-on system.

Maksimal fleksibilitet

Mellem- og endeclips samt tagkroge, der er justerbare i højden, giver en høj fleksibilitet ved montage på alle gængse modul- og tagtyper.

Lang levetid

Alle systemdele er fremstillet i førsteklasses aluminium eller rustfrit stål A2, så der er en meget høj korrosionsbestandighed.

Maksimal sikkerhed

Befæstelsessystemet opfylder kravene efter Eurocode 1.

Skal vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til vores befæstelsessystem eller vores beregning af befæstelse til solceller?

Ring til os på tlf. 79 32 32 32 eller kontakt din Würth sælger.

 

Udvalgte produkter fra befæstelsessystemet:

Vil du se flere produkter?

 

 

Nyeste artiker

Effektiv og sikker opbevaring af værktøj i bilen

27-05-2024I en travl hverdag er effektive arbejdsprocesser uden forsinkelser og arbejdsstop vigtigt. Det kan du blandt andet få med praktisk opbevaring af værktøj i bilen. Hvis bilindretningen samtidig passer godt på både dig selv og dit værktøj, er det en ekstra bonus.

Læs mere

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.