Kun for erhvervsdrivende  

6 tips til din næste afbalanceringsmaskine

6 tips til din næste afbalanceringsmaskine

Få 6 tips du kan bruge som tjekliste, når du kigger på en ny afbalanceringsmaskine.

Med den rette afbalanceringsmaskine kan du øge din indtjening og gøre dine kunder endnu mere tilfredse. Men hvad skal du være opmærksom på?

1. Hvor hurtig løser afbalanceringsmaskinen opgaven?

Som det første punkt kan du undersøge, hvor hurtig afbalanceringsmaskinen løser opgaven ud fra devisen ”Tid er penge”. Jo mindre tid du skal bruge på afbalanceringen, desto hurtigere kan du løse andre opgaver. Jo kortere tid kunden skal vente, desto bedre er kundeoplevelsen. Begge dele er med til at øge din indtjening.

2. Hvor nemt er det at bruge afbalanceringsmaskinen?

En afbalancering skal være så nem at udføre som muligt, og derfor er det vigtigt, at maskinen er så nem at betjene som muligt. Hvis afbalanceringsmaskinen ikke er brugervenlig og har enkle arbejdsprocesser, ender du med at bruge for meget tid på den enkelte afbalanceringen. Det gør dit arbejde mindre effektivt, og du får mindre tid til at løse andre opgaver. Her er vi igen tilbage til, at ”Tid er penge”.

3. Hvor grundigt løser afbalanceringsmaskinen opgaven?

En afbalancering skal ikke kun være hurtig, den skal også være grundig. Hvis bilen ikke er afbalanceret godt nok, skader det køreoplevelsen.

Du kan eksempelvis kigge på, om afbalanceringsmaskinen udfører simuleret vejtryk. Vejtryksdiagnose er en ekstra dimension, som ved at simulere vejtrykket identificerer, om der er hårde punkter i dækket. Ved en traditionel afbalancering, tages der ikke højde for vejtryk, hvilket kan betyde, at kunden stadig har en dårlig køreoplevelse med rystende rat og bakspejl på trods af, at alle fire hjul netop er blevet afbalanceret. I nogle tilfælde vil det medføre en reklamation til værkstedet, som har foretaget afbalanceringen og i andre tilfælde vil kunden drage den konklusion, at det må være bilen, der er noget galt med. Begge dele er problematiske og kan undgås, hvis dækkene afbalanceres med en afbalanceringsmaskine med vejtrykssimulation.

4. Tager maskinen hensyn til ergonomi?

Gentagne løft af tunge hjul giver nedslidning og kan i værste fald resultere i arbejdsulykker. Det undgår du, hvis du vælger en maskine med integreret hjulløfter, der kan løfte selv meget tunge hjul op til akslen, hvor afbalanceringen foretages.

5. Er maskinen OEM-godkendt til de relevante bilmærker?

En OEM-godkendelse betyder, at maskinen er godkendt eller anbefalet af bilproducenten. Du kan bruge det som et tegn på, at maskinen er af høj kvalitet.

Læs mere om OEM-godkendelser her

6. Hvor mange afbalanceringsklodser skal du bruge?

Endelig kan du kigge på, hvor mange afbalanceringsklodser du skal bruge til afbalanceringsmaskinen. Jo færre afbalanceringsklodser, du skal bruge, desto færre udgifter får du til din afbalancering.

Hunters afbalanceringsmaskiner har SmartWeight-teknologi. Maskinerne beregner, hvor der skal placeres vægtklodser for at undgå, at hjulet vibrerer under kørslen. Det reducerer dit forbrug af vægtklodser med op til 40% i forhold til traditionel afbalancering.

Vil du vide mere?

Få vejledning om afbalanceringsmaskiner

Det er vigtigt, at du vælger den helt rigtige afbalanceringsmaskine til dit værksted. Hos Würth kan du få en uforpligtende snak om, hvilken maskine, der bedst passer til dit værksted.

Kontakt os her

Afbalancering er ikke bare afbalancering

Hvad er statisk og dynamisk ubalance? Hvad skal du være opmærksom på, når du afbalancerer? Få svaret på disse spørgsmål i denne dybdegående gennemgang af afbalancering.

 

Nyeste artiker

Skal du arbejde med asbest?

21-05-2024Asbest kan gemme sig mange flere steder, end du måske tror. Hvert år er der danskere, som bliver alvorligt syge, selvom det er mange år siden, de var i kontakt med og indåndede asbeststøv. Det er derfor vigtigt at beskytte sig selv. Få mere viden om arbejde med asbest; både hvis du er arbejdsgiver og/eller arbejder med asbest i det daglige. Du får blandt andet et overblik over egnede værnemidler.

Læs mere

Hvilke systemer omfatter ADAS?

17-05-2024ADAS er en oplagt merindtjeningsmulighed. Men hvad dækker ADAS egentlig over?

Læs mere

4 gode råd til at fjerne og bearbejde svejsesøm

13-05-2024Med skiven kommer du igennem hele 3 trin i den samme arbejdsgang, og med 4 gode råd får du et godt slutresultat.

Læs mere

Nyhedsbrev

 

TIlmeld dig Nyhedsbrevet

Få fingrene først på eksklusive nyheder og skarpe tilbud! Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af den nyeste viden.