Aktuel udstilling

 

EYE CATCHER

KARSTEN FUGE
MASTERS & PIECES

Den aktuelle udstilling åbnede d. 27. oktober 2019, og alle værkerne i udstillingen er fra Sammlung Würth.

Garderobefisk, Grisegalop og Elefantbuffet

Finurlige figurer er en del af Karsten Fuges motivverden. Vi støder på dem i fantastiske, imaginære landskaber, men også på forstyrrende steder som Forsøgsområdet, Afgrunden og Redningsbåden. Ved første øjekast bliver det nærmest sjovt, for Karsten Fuges leg med ord vidner om kunstnerens sproglige opfindsomhed. De store ord kombineret med akvarellernes små formater fortæller også om de kontraster, Karsten Fuge benytter sig af. På sin helt egen – og teknisk perfekte måde – formår han at opbygge en illusorisk verden, hvor drøm og virkelighed smelter smukt sammen. Der er ikke et facit på opfattelsen af værkerne, og det giver plads til at overveje figurernes betydning i de drømmeagtige scenarier.

Karsten Fuge yder nemlig sit helt eget bidrag til den surrealistiske retning. En retning, som vi i disse år oplever intensiveret på den nutidige kunstscene. Tendenser, hvor alt ser så fint ud på overfladen, men ved at fordybe sig i værkerne opdager man de mange lag. For noget er ganske øjensynligt, men man fyldes hurtigt med den uhåndgribelige og usynlige stemning.

Forvandlingsbilleder

Et særligt område af Karsten Fuges værker, som er skabt indenfor de senere år, er 75 små forvandlingsbilleder. De enkelte billeder af forskellige formater er overmalede replika kunstværker af kendte kunstnere. Transformationen fra de oprindelige master pieces til et nyt mesterværk i Karsten Fuges surrealistiske formsprog bærer kontrasten fra den retrospektive historie til nutidens forestilling om fremtiden i en anden verden.

Transformationen er ikke en provokerende ødelæggelse af et billede, men en metode, som i den bedste surrealistiske tradition blev brugt til at komme frem til nye nutidige billeder og derved forlænge historien. Faktisk er det som at gå på opdagelse. Zoom blikket ind og se det oprindelige. Zoom ud og se det nye værk.

 

Skulpturer

På udstillingen ses også små skulpturer lavet af forskellige materialer. Som i malerierne anvender Karsten Fuge som billedhugger også den største omhu i den kunstneriske udførelse og den tekniske implementering. Forskellige velkendte redskaber og fragmenter af ting kombineres på en sådan måde, at absurde, komiske væsener opstår.

Karsten Fuges metafysiske og surrealistiske værker har noget både alvorligt og åndeligt over sig, og samtidigt underbygges værkerne humoristisk af de mange tvetydige titler. Det er som om, vi som beskuere kastes ud i flere bevidsthedsniveauer.

Udstillingen MASTERS & PIECES giver et imponerende overblik over Karsten Fuges stilsikre arbejde gennem de seneste tre årtier, og man må nødvendigvis selv opleve, hvad værkerne gør ved os.